Ga naar de inhoud

Gezocht: Senior social media en communicatie man/vrouw (32-40 uur)

13 december 2017 Leestijd:

Voor de leukste baan in Den Haag

Ik zal je zeggen dat ik in de afgelopen 13 jaar als social media-/communicatiefreelancer zelden zo’n dynamische werkomgeving heb meegemaakt als hier. Een werkplek waar de krantenkoppen en social media trends je agenda bepalen. Waar je alleen kunt shinen door samen te werken en waar je ook nog eens inhoudelijk een verschil kunt maken. En nee, ik werk niet bij een start-up of jong mediabureau in een vette loods met ‘urban’  inrichting. Nee, ik werk bij de overheid.

Joh! Ja, dat was ook mijn eerste reactie, maar mensen, we moeten af van dat vooroordeel over ambtenaren en werken bij de overheid. Wat mij opvalt is dat collega’s hier bijzonder veel vakkennis hebben, professioneel zijn en hard kunnen werken. Niks geen 9 tot 5 mentaliteit en dat is leuk, want dat betekent pizza bestellen als je nog even door moet.

En eerlijk is eerlijk, soms lopen de dingen wel zoals je verwacht bij een ministerie. Stroperige afstemprocessen bijvoorbeeld. Maar je weet dan wel dat het zorgvuldig is gedaan. VWS is ook een complex ministerie met veel (meer dan 90!) onderwerpen. Van medicijnprijzen tot depressie en van alcoholmisbruik tot kindermishandeling. In al deze dossiers ga je je vroeg of laat verdiepen.

Het afgelopen jaar heb ik bij de directie (ander woord voor afdeling) Communicatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gewerkt. Een grote club (bijna 60 m/v) met verschillende disciplines: communicatieadvies, interne communicatie, woordvoering, monitoring en analyse en social media & webcare. Voor die laatste tak van sport zijn we op zoek naar een senior adviseur. Iemand die het team aanstuurt, die de grote lijnen bewaakt, de strategie uitzet, de contactpersoon is voor de bewindspersonen en zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Mijn vervanger dus.

Is communicatie jouw talent, heb je al zeker 5 jaar ervaring op dit vlak en heb je ervaring met social media, webcare en het begeleiden van een team, dan zou ik je graag nog een paar maanden willen inwerken. Dat wordt leuk en leerzaam.

Interesse? Lees nog even de specificaties hieronder door. Nog steeds interesse? Stuur dan vóór 8 januari een mail naar b.parren@minvws.nl

Senior adviseur Communicatie, Social Media & Webcare (s13)  

De rol van communicatie bij het ministerie van VWS is het afgelopen jaar sterk veranderd. Er is behoefte om snel en laagdrempelig met elkaar te communiceren. Social media spelen daarin een belangrijke rol. Niet alleen de corporate kanalen van het ministerie maar ook de persoonlijke kanalen van de bewindspersonen.

Vanwege de grote zichtbaarheid, het toenemende bereik van de VWS social media en daarmee ook de groeiende volumes van inkomende vragen, zijn we op zoek naar een communicatievakman of –vrouw die dit in goede banen kan leiden. Je stuurt een klein team aan binnen VWS maar je onderhoudt ook contacten met de externe leveranciers voor webcare, maar ook voor content zoals filmmakers en bijvoorbeeld grafische designers. Je werkt binnen een directie van bijna 60 communicatieprofessionals en weet daarmee uitstekend te schakelen.

Je hebt kennis van het brede communicatiepalet, wat betekent dat je weet wie je voor je hebt (van woordvoerders tot speechschrijvers, van adviseurs tot publieksvoorlichters), je hebt kennis van de rijksoverheid (liefst van een ministerie) en je hebt een antenne voor gevoelige onderwerpen in de politiek en/of samenleving. Het spreekt vanzelf dat je makkelijk bent met 'de pen' en kunt denken in beelden. Je hebt aantoonbare ervaring met alle aspecten van social media, het interpreteren van data en het aansturen van diverse productieprocessen.

Je bent een flexibele, strategisch adviseur op dit domein voor de ambtelijke en politieke top en je kunt dus 'meekleuren' met de managementstijl van de betreffende persoon.

Je stuurt alle activiteiten voor de VWS social kanalen aan en bewaakt daarmee ook de planning en ziet toe op structurele rapportages.